Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ WHITE ROCKS HOTEL

Πολύ πίσω στο χρόνο, το 1858, ο Κόντες Nicollo Annino μαγεύτηκε από την ομορφιά της παραλίας του Πλατύ Γιαλού. Απέκτησε τον Πλατύ Γιαλό και τη γύρω περιοχή, και στις τραχιές πλαγιές της γύρω από το γιαλό δημιούργησε αμπελώνες, όπου καλλιέργησε την ποικιλία Ρομπόλα. Το 1965, σχεδόν μετά από έναν αιώνα και κάτι, οι εγγονές του, Πηνελόπη, Λένα και Νέλλυ, συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με πανοραμική θέα στον όρμο.

 

Το κτηριακό συγκρότημα σχεδιάστηκε από τον Νίκο Βαλσαμάκη, βραβευμένο αρχιτέκτονα, το έργο του οποίου έχει αφήσει το στίγμα του στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική. Όλοι οι χώροι, εσωτερικοί και εξωτερικοί, παρουσιάζουν αρμονικές αναλογίες σε φυσικά επίπεδα επιφάνειας, δίχως ίχνος υπερβολής, και συνδυάζονται ιδανικά. Το 1974, το ολοκαίνουριο White Rocks Hotel & Bungalows άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

 

Μεταξύ του 2009 και του 2013, το White Rocks Luxury Hotel σχεδιάστηκε εκ νέου και ανακαινίστηκε εκ βάθρων, επαναπροσδιορίζοντας αυτό που αποκαλούμε «εκλεπτυσμένη κομψότητα», το σήμα κατατεθέν του White Rocks. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ανανεώθηκε με σύγχρονη επίπλωση, νέες τεχνολογίες, έργα τέχνης που αναδεικνύουν το χαρακτήρα του και με πρακτικές λειτουργίας που μαρτυρούν την περιβαλλοντική ευαισθησία των ιδιοκτητών του. Το ξενοδοχείο διαχειρίζεται πλέον η τρίτη γενιά της οικογένειας Άννινου και εξακολουθεί να εκφράζει το πνεύμα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας των ιδρυτών του.